Загальноосвітня школа І-ІІ ст. с. Нижні Ремети


запам'ятати

 



Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України

Національна дитяча гаряча лінія

Методична робота 2016/2017

 

Аналіз методичної роботи школи

за 2016/2017 н.р.

Методична робота з педагогічними працівниками школи у 2016/2017 навчальному році проводилася у відповідності до Законів України «Про освіту», наказу по школі від 05.09.2016 № 39 «Про організацію і проведення методичної роботи в школі в 2016/2017 навчальному році» та була спрямована на розвиток педагогічної творчості вчителів, підвищення їх фахової майстерності відповідно до рівня дидактичних умінь та розвитку творчості шляхом участі у методичних заходах різних рівнів, самоосвіти, що сприяло відповідності знань, умінь і навичок педагогів сучасним вимогам.

На початку навчального року була створена Методична рада школи. До її складу ввійшли: директор школи, заступник директора з НВР Біла М.І.; голови ШМО: Митровці Г.І., Іванюк О.М., Пилип Д.Я., Ю.В., Хіміч Т.І.

Створено 4 методичні об'єднання:

1. Вчителів початкових класів, у складі: Хіміч Т.І. (1 кл.), Лендєл Г.В. (2 кл), Гоал Н.І.(3 кл), Звонар Н.О.(4 кл.), Зякун М.М.- вихователь ГПД.

Керівник: Хіміч Тетяна Іванівна.

2. Вчителів-предметників природничо-математичного циклу, у складі: Митровці Г.І.(вчитель хімії, природознавства, основ здоров'я), Біла М.І.(вчитель біології), Сонливий В.М. (вчитель фізичної культури), Ребрик Н.В.(вчитель математики, інформатики , фізики), Радченко Я.І. (вчитель математики, технологій), Пилип Д.Я.(вчитель географії).

Керівник: Митровці Г.І.

3. Вчителів предметників гуманітарного циклу, у такому складі: Балега М.В.(вчитель зарубіжної літератури та російської мови), Пилип Д.Я. (вчитель історії, правознавства, мистецтва та художньої культури), Іванюк О.М. (вчитель української мови та літератури ), Маргітич О.І. (вчитель української мови та літератури, зарубіжної літератури, образотворчого мистецтва), Димова Ю.В. (вчитель англійської мови), Радченко Я.І. (вчитель музичного мистецтва ). Керівник: Іванюк Олеся Михайлівна.

4. Класних керівників, у складі: Іванюк О.М.(9 кл.), Радченко Я.І. (8 кл.),

Пилип Д.М.(5 кл.), Маргітич О.І.(6 кл.), Ребрик Н.В. (7 кл.).

Керівник: Пилип Діана Ярославівна

Педагогічний колектив працював над єдиною науково-методичною проблемою «Формування особитості учня, виявлення його нахилів, здібностей, талантів в процесі навчання, виховання і саморозвитку».

Науково-методична робота розглядалася як цілісна система підвищення науково-теоретичного і загальнокультурного рівня, психолого-педагогічної підготовки й професійної майстерності педагогів. Робота планувалася в співпраці адміністрації школи та керівників методичних об'єднань.

Члени методичної ради спрямовували діяльність школи на підвищення ефективності навчально-виховного процесу з одночасним урахуванням особистісної вартості навчання та повним розкриттям творчого потенціалу кожного учня. Цьому сприяло використання інноваційних технологій навчання.

Протягом 2016-2017 навчального року організовано та проведено методичні заходи:

• Участь у пленарному та секційних засіданнях серпневої конференції;

• Згідно плану були проведені 4 методичні тижні - 2 теоретичні і 2 практичні.

І. жовтень: Обговорення і затвердження плану роботи методоб’єднань .

ІІ (практичний) методичний тиждень проходив у школі з 5 по 9 грудня, на тему: «Раціональна організація навчальної праці учнів як засіб підвищення ефективності навчання та якості знань»

Згідно графіку проведено такі відкриті уроки:

1. Урок рос. мови у 5 класі на тему: «Имя существительное как часть речи» (Вчитель Балега Марія Василівна)

2. Урок біології у 6 класі на тему: «Корінь: будова, основні функції» (Біла М.І.)

3. Урок математики у 5 класі на тему:«Степінь числа» (Ребрик Наталія Василівна)

4. Урок природознавства у 2 класі Навчальний проект: «Як готуються тварини до зими» (Вчитель Лендєл Ганна Василівна)

5. Урок історії у 7 класі на тему: «Правління Володимира Мономаха» (Вчитель Пилип Діана Ярославівна)

6. Урок математики у 3 класі на тему: "Застосування способу округлення чисел при додаванні і відніманні. Розв'язування задач" (Вчитель Звонар Наталія Олодарівна)

7. Виховна година у 9 класі на тему: «Шануймо захисників» (Вчитель Іванюк Олеся Михайлівна)

8. Виховна година у 3 класі на тему: «Знай свої права, дитино» (Вчитель Гоал Наталія Іванівна)

9. Виховна година у 1 класі на тему: «Йде Святий Миколай,- ти добром його стрічай» (Хіміч Т.І.)

Відкриті уроки і виховні години обговорювалися на засіданнях методоб'єднань. Отримали високу оцінку колег.

ІІІ (практичний) методичний тиждень на тему: «Виховний потенціал уроку як чинник підвищення якості навчально-виховного процесу» проведено з 6 по 11 лютого .

Згідно графіку вчителями проведено такі відкриті уроки:

1. Митровці Г.І. урок хімії у 7 класі на тему: «Повітря, його склад і властивості»

2. Лендєл Г.В. виховна година у 2 класі на тему: "Світ врятує доброта"

3. Радченко Я.І. - урок алгебри у 8 класі на тему: "Квадратний корінь та виховна година на тему: "Лабораторія талантів"

4. Ребрик Н.В. виховна година у 7 класі на тему: "Умійте цінувати дружбу"

5. Маргітич О.І. - урок укр. мови та виховна година у 6 класі на тему: "Легенди рідного краю"

6. Пилип Д.Я. виховна година у 5 класі на тему: "Що таке дружба"

7. Хіміч Т.І. - урок математики у 1 класі на тему: "Вправи і задачі на застосування таблиць додавання і віднімання в межах 10"

8. Гоал Н.І. - урок укр. мови у 3 класі на тему: "Змінювання іменників за числами"

9. Звонар Н.О. виховна година у 4 класі на тему: "Мова моя рідна, мова солов'їна"

10. Кузьма О.І урок англ. мови у 6 класі на тему: "Покупки у Великій Британії"

Відкриті уроки, виховна година, позакласний захід добре продумані, цікаві, пройшли на високому методичному рівні.

ІV. квітень: Обмін досвідом, організація повторення навчального матеріалу та підготовка до ПДА . Підведення підсумків методичної роботи.

Охоплено курсовою перепідготовкою Білу М.І., Радченко Я.І.

Було враховано побажання педагогічних працівників щодо змісту, методів і форм проходження курсів.

Паралельно з курсами широко застосовувалися можливості самоосвітньої діяльності: кожен педагог займався самовдосконаленням згідно індивідуальних планів самоосвіти.

Вивчався досвід учителів, що атестувалися.

Чергову атестацію пройшли:

Балега Марія Василівна, вчитель зарубіжної літератури, підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та педагогічне звання «старший учитель».

Радченко Яна Іванівна, учитель математики. Присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»

Кенийз Мар’яна Людвиківна, вихователь ДНЗ с.Нижні Ремети. Відповідає раніше присвоєному дев’ятому(9) тарифному розряду.

Позачергову атестацію пройшла Лендєл Ганна Василівна, вчитель початкових класів. Присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії» , підтверджено відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «старший учитель»

7 листопада 2016р. проходив районний майстер-клас вчителя початкових класів Нижньореметівської ЗОШ І-ІІ ступенів Лендєл Г.В. з теми «Підвищення ефективності уроку в початковій школі шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, використання нетрадиційних форм проведення уроку: вироблення навичок виразного читання у молодших школярів». Інформаційна частина виступу вчительки супроводжувалася рядом відеофрагментів уроків у 1 – 4 класах, що дозволяло присутнім не тільки сприймати теоретичний матеріал, а й спостерігати за його практичним застосуванням в навчально-виховному процесі.

Вчитель початкових класів Лендєл Ганна Василівна перемогла в І (районному) етапі конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Початкова освіта», який відбувся 14 грудня 2016 року.

6 учнів 2 класу взяли участь у Міжнародному освітньому конкурсі «Олімпіс 2016- Осіння сесія». Показали хороші результати і отримали Дипломи з математики, природознавства, української мови та літератури. Підготувала учнів до участі у конкурсі Лендєл Ганна Василівна.

10 учнів 2 - 9 класів взяли участь у конкурсі з англійської мови «Гринвіч» у конкурсі із зарубіжної літератури «Sunflower». Координатор гри вчитель англійської мови Димова Юлія Володимирівна.

Участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі ім. Тараса Шевченка.

ІІ місце в районному турі отримала учениця 5 класу Лендєл Ганна.

Участь у ХVIІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Переможцем районного туру стала учениця 3 класу Іванюк Меліса.

12 учнів 2 та 6 класів взяли участь і стали дипломантами Всеукраїнського математичного конкурсу «Кенгуру». Координатор: Ребрик Н.В.

12 учнів 2, 5, 6 та 7 класів взяли участь і показали хороші результати у Міжнародному природничому конкурсі «Геліантус». Координатори гри: Лендєл Г.В., Біла М.І.

12 учнів 3, 4 та 7 класів взяли участь і стали дипломантами Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». Координатор: Радченко Я.І.

5 учнів 2 класу взяли участь у Міжнародному освітньому конкурсі «Олімпіс 2017 - Весняна сесія». Показали хороші результати і отримали Дипломи з математики, природознавства, української мови та літератури. Підготувала учнів до участі у конкурсі Лендєл Ганна Василівна.

Проведено Тиждень математики (Радченко Я.І. та Ребрик Н.В.), Тижні безпеки життєдіяльності (Митровці Г.І. та Біла М.І.) - превентивне виховання, Тижні історії та правознавства (Пилип Д.Я.), Тиждень англійської мови (Кузьма О.І.)

З 29.05.17 по 0.06.17 організовано літній англомовний табір«RAINBOW». Відповідальний вчитель анлійської мови  Кузьма Оксана Іванівна.

Цілеспрямовано здійснювалася позакласна робота, гурткова робота, що забезпечувало мотивацію учнів у навчанні. Учні школи займаються у різних гуртках: «Ерудит», «Умілі ручки», «Юний художник», «Мальви» РБДТ, «Літературне краєзнавство» РБДТ, «Чарівні ручки».

З кращими композиціями «Дари Природи» взяли участь у «Берегфест», у районному конкурсі соціальної реклами "Чиста планета починається із кожного з нас", у конкурсі «Воскресни, писанко!», у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», «Зробимо країну чистою»…

Учениця 5 класу Лендєл Ганна стала переможцем у ХIХ Міжнародному конкурсі дитячої художньої творчості "Природа очима дітей", приуроченому 31-тій річниці Чорнобильської трагедії.

Добре себе показали гуртківці під час огляду худ. самодіяльності. Отримали І місце у номінації музично-драматичне мистецтво. Кер. гуртка «Мальви» - Іванюк О.М.

ІІІ місце отримали за участь у конкурсі «Іграшка-сувенір»- Радченко Я.І.

Навчальна діяльність учнів

На початку 2016/2017 навчального року було 108 учнів, у кінці І семестру – 102 учнів. На початку ІІ семестру – 101. Навчання завершили 101 учень у 9 класах. Мережа класів: 1 клас - 14 учнів; 2 клас – 16 учнів; 3 клас – 16 учнів; 4 клас – 12 учнів; 5 клас – 10 учнів; 6 клас – 14 учнів; 7 клас – 5 учнів; 8 клас – 6 учнів; 2 клас – 8 учнів. Протягом навчального року вибуло 7 учнів. Серед причин вибуття учнів переважає зміна місця проживання.

У 2016/2017 навчальному році школа працювала у режимі одної зміни. Відповідно до діючих санітарно-гігієнічних норм режиму роботи тривалість уроку в 1 класі – 35 хвилин; в 2-4-х класах – 40 хвилин; в 5 – 11-х класах – 45 хвилин, перерви тривалістю 10 та 20 хвилин.

Головна місія школи – надання якісних освітніх послуг.

За результатами річного оцінювання переважна кількість учнів мають достатній та середній рівень навчальних досягнень.

Навчальні досягнення учнів за результатами І, ІІ семестрів, річного оцінювання та державної підсумкової атестації: на кінець 2016/2017 навчального року в школі навчається 101 учень, з них: 1-4 класи – 58 учнів, 5-9 класи - 43 учні.

За підсумками І семестру маємо такі показники:

На початок 2016-2017 н.р. в школі навчалося 108 учнів;

На кінець І семестру 2016-2017 н.р. в школі навчалося 102 учнів;

Вибуло – 6 учнів;

Всього випускників 9 класу – 9 учнів;

Закінчили І семестр (оцінювалося 71 учень):

початковий рівень –14+8=22

середній рівень – 14+7=21

достатній рівень – 15+6=21

високий рівень – 1+7=8

Не оцінювалися 30 учнів - 14 учнів 1 класу та 16 учнів 2 класу

Результати навчальних досягнень учнів 3-9 класів школи за І семестр 2016/2017н.р. наведено в таблиці:

 

Клас К-ть учнів Рівень навчальних досягнень учнів
високий % достатній % середній % початковий %
3 16 5 31 4 25% 4 25% 3 19%
4 12 2 17% 2 17% 3 25% 5 42%
Всього 28 7 25% 6 21% 7 25% 8 29%
5 10 1 10% 2 20% 4 40% 3 30%
6 14 - 0% 7 50% 3 22% 4 28%
7 5 - 0% 2 40% 3 60% - 0%
8 6 - 0% 1 17% 2 33% 3 50%
9 9 - 0% 2 22% 3 33% 4 44%
Всього 43 1 2% 15 35% 14 33% 14 33%
Всього 3-9кл 72 8 11% 21 29% 21 29% 22 31%

За підсумками ІІ семестру маємо такі показники:

На початок ІІ семестру 2016-2017 н.р. в школі навчалося 101 учень;

Всього випускників 9 класу – 8 учнів;

Закінчили ІІ семестр 101 учень. Не оцінювалися: учні 1 класу - 14 учнів

Оцінювалося 87 учнів 2-9 кл.:

початковий рівень –12+11=23

середній рівень – 13+10=23

достатній рівень – 15+6=21

високий рівень – 1+7=8

Результати навчальних досягнень учнів 2-9 класів школи за 2016/2017н.р. наведено в таблиці:

Клас К-ть учнів Рівень навчальних досягнень учнів
високий % достатній % середній % початковий %
2 16 7 44% 1 6% 4 25% 4 25%
3 16 5 31,5 2 13% 5 31,5 4 25%
4 12 3 25% 1 8% 4 33,5% 4 33,5%
Всього 44 15 34% 4 9% 13 30% 12 27%
5 10 3 30% 2 20% 1 10% 4 40%
6 14 - 0% 7 50% 4 29% 3 21%
7 5 2 40% 3 60% - 0% - 0%
8 6 - 0% 2 33% - 0% 4 67%
9 8 1 13% 2 25% 5 63% - 0%
Всього 43 6 14% 16 37% 10 23% 11 26%
Всього 2-9кл 87 21 24% 20 23% 23 26% 23 26%

Як свідчать дані, рівень якості знань учнів (високий+достатній) складає 40% (29 учнів) у І семестрі, а в кінці навчального року 47% показали результати високого та достатнього рівня - це 41 учень.

Рівень компетентності учнів (високий+достатній+середній) у І семестрі (8+21+21)-50 учнів, що становить 69%, а в кінці навчального року рівень компетентності учнів (високий+достатній+середній) - (24+23+26) - 64 учні, що становить 74 %.

Згідно графіку проведено ДПА у 4 та 9 класах.

Проведено перевірочні контрольні роботи 5 та 9 класів з математики та української мови.

Моніторинг з української мови та математики у 9 класі в І та ІІ семестрі

Проведено шкільні предметні олімпіади (І тур), участь у ІІ турі предметних олімпіад

Галько Дарина - І місце в ІІ турі предметних олімпіад з укр. мови. Вчитель Іванюк О.М.

Мікловші Павло – ІІІ місце в ІІ турі предметних олімпіад з трудового навчання. Вчитель Радченко Я.І.

МАН учениця 9 класу Макарусь М.Д. вчитель Іванюк О.М.

Вивченно стан викладання російської мови та зарубіжної літератури.

На кінець навчального року було перевірено виконання вчителями навчальних програм.

Усі матеріали внутрішкільного контролю узагальнено в довідках і наказах по школі.

Робота висвітлюється на сайтах школи.

Отже, слід зазначити, що методична робота у 2016/2017 н.р. проводилася на достатньому рівні.

У 2016/2017 навчальному році всі учні атестовані.

21 учня школи нагороджено Похвальними листами.

8 випускників отримали Свідоцтва про базову загальну середню освіту.

 

 

НИЖНЬОРЕМЕТІВСЬКА ЗОШ І-ІІ ст.

НАКАЗ №39

від 05.09.2016 р.

Про організацію методичної роботи

з педагогічними кадрами

у 2016/2017 навчальному році

Методична робота з педагогічними працівниками школи у 2015-2016 навчальному році проводилася у відповідності до Законів України «Про освіту», наказу по школі від 03.09.2016 № 39 «Про організацію і проведення методичної роботи в школі в 2015-2016 навчальному році» та була спрямована на розвиток педагогічної творчості вчителів, підвищення їх фахової майстерності відповідно до рівня дидактичних умінь та розвитку творчості шляхом участі у методичних заходах різних рівнів, самоосвіти, що сприяло відповідності знань, умінь і навичок педагогів сучасним вимогам.

На початку навчального року була створена Методична рада школи. До її складу ввійшли: директор школи Балега М.В., заступник директора з НВР Біла М.І.; голови МО: Митровці Г.І., Маргітич О.І., Димова Ю.В., Ю.В., Хіміч Т.І.

Створено 4 методичні об'єднання:

1. Вчителів початкових класів, у складі: Звонар Н.О.(3 кл.), Хіміч Т.І. (4 кл.), Лендєл Г.В. (1 кл), Гоал Н.І.(2 кл),

Зякун М.М.- вихователь ГПД. Керівник: Хіміч Тетяна Іванівна.

2. Вчителів-предметників природничо-математичного циклу, у складі: Митровці Г.І.(вчитель хімії, природознавства, основ здоров'я), Біла М.І.(вчитель біології), Сонливий В.М. (вчитель фізичної культури), Ребрик Н.В.(вчитель математики, фізики), Радченко Я.І. Пилип О.М.(вчитель інформатики, технологій), Пилип Д.Я.(вчитель географії).

Керівник: Митровці Г.І.

3. Вчителів предметників гуманітарного циклу, у складі: Балега М.В.(вчитель світової літератури та російської мови), Пилип Д.Я. (вчитель історії, правознавства музичного мистецтва та художньої культури), Маргітич О.І. (вчитель української мови та літератури, образотворчого мистецтва), Димова Ю.В. (вчитель англійської мови), Пилип О.М.(вчитель історії).

Керівник: Маргітич Олеся Іванівна.

4. Класних керівників, у складі: Іванюк О.М.(8 кл.), Пилип Д.Я. (7 кл.),

Пилип О.М.(9 кл.), Маргітич О.І.(5 кл.). Димова Ю.В. (6 кл.).

Керівник: Димова Юлія Володимирівна

Педагогічний колектив працював над єдиною науково-методичною проблемою «Формування особитості учня, виявлення його нахилів, здібностей, талантів в процесі навчання, виховання і саморозвитку».

Науково-методична робота розглядалася як цілісна система підвищення науково-теоретичного і загальнокультурного рівня, психолого-педагогічної підготовки й професійної майстерності педагогів. Робота планувалася в співпраці адміністрації школи та керівників методичних об'єднань.

Члени методичної ради спрямовували діяльність школи на підвищення ефективності навчально-виховного процесу з одночасним урахуванням особистісної вартості навчання та повним розкриттям творчого потенціалу кожного учня. Цьому сприяло використання інноваційних технологій навчання.

Протягом 2015-2016 навчального року організовано та проведено методичні заходи:

· Участь у пленарному та секційних засіданнях серпневої конференції;

· Згідно плану були проведені 4 методичні тижні - 2 теоретичні і 2 практичні.

І. жовтень: Обговорення і затвердження плану роботи методоб’єднань .

ІІ (практичний) методичний тиждень проходив у школі з 7 по 11грудня, на тему: «Підвищення ефективності уроку. Самоосвіта вчителя як один з важливих чинників підвищення ефективності навчання учнів»

Згідно графіку проведено такі відкриті уроки:

1.Балега М.В. Урок зарубіжної літератури на тему: «Природа і навколишній світ у творі Е.Сетона – Томпсона «Лобо – володар Курумпо» у 5 класі

2. Біла М.І. Урок біології на тему: «Харчування і здоров’я» у 9 класі

3.Радченко Я.І. Урок алгебри у 8 класі на тему:«Раціональні рівняння».

1. Звонар Н.О. Урок математики у 3 класі на тему: «Запис та читання трицифрових чисел. Порівняння чисел. Розв´язування задач на дві і три дії»

2. Хіміч Т.І. Урок української мови у 4 класі на тему: «Вимова і правопис прикметників із суфіксами – ськ, - зьк, -цьк »

3. Маргітич О.І. Почуття звеличують людину: п’єса І. Котляревського «Наталка Полтавка». Характеристика образів.9 клас.

4. Пилип Д.Я. Урок історії у 5 класі на тему:«Життя та побут давніх українців»

5. Сонливий В.М. Урок фізкультури у 6 класі на тему: «Олімпійськими шляхами до здорового майбутнього» (5 урок)

6. Димова Ю.В. Виховна година у 6 класі на тему: «Ми проти насильства»

7. Іванюк О.М. Виховна година у 8 класі на тему: «Міжнародний день волонтерів»

8. Зякун М.М. Виховна година в ГПД на тему: «У світі казки чарівної»

9. Лендєл Г.В. нестандартний урок «80 днів ми у школі»

 

Відкриті уроки і виховні години обговорювалися на засіданнях методоб'єднань. Отримали високу оцінку колег.

Позакласні заходи : «Свято Миколая » піпготували Гоал Н.І. та Звонар Н.О., Новорічне свято – Лендєл Г.В. та Хіміч Т.І .(для 1-4 кл.), Іванюк О.М.(для 5-9 кл.)

ІІІ (практичний) методичний тиждень у зв’язку із введенням карантинних заходів було перенесено.

З 22.02 по 26.02 грудня проведено практичний методичний тиждень на тему: ««Індивідуальний підхід до учнів як засіб підвищення якості знань»

Згідно графіку проведено такі відкриті уроки:

1. Урок математики у 5 класі на тему: «Мішані числа» - Ребрик Н.В.

2. Урок географії у 6 класі на тему: «Вітер» - Пилип Д.Я.

3. Урок хімії у 7 класі на тему: «Кисень та його властивості» - Митровці Г.І.

4. Урок української мови у 6 класі на тему: «Прикметник» - Іванюк О.М.

5. Урок історії у 6 класі на тему: «Розквіт Афінської демократії» - Пилип О.М.

6. Урок математики у 2 класі на тему: «Закріплення таблиці множення» - Гоал Н.І.

7. Урок англійської мови у 6 класі «Покупки. Супермаркет» – Димова Ю.В.

8. Виховна година у 4 класі на тему: «Де є добрі люди, там біди не буде» - Хіміч Т.І.

9. Виховна година у 3 класі «Хліб усьому голова» – Звонар Н.О.

10. Заняття в ГПД Інтелектуально-пізнавальна гра «Найрозумніший» Зякун М.М.

11. Виховний захід до Дня рідної мови – 5 клас – Маргітич О.І.

Відкриті уроки, виховна година, позакласний захід добре продумані, цікаві, пройшли на високому методичному рівні.

ІV. квітень: Обмін досвідом, організація повторення навчального матеріалу та підготовка до ПДА . Підведення підсумків методичної роботи.

Охоплено курсовою перепідготовкою Хіміч Т.І., Ребрик Н.В., Димову Ю.В., Балега М.В., Іванюк О.М.

Паралельно з курсами широко застосовувалися можливості самоосвітньої діяльності: кожен педагог займався самовдосконаленням згідно індивідуальних планів самоосвіти.

Вивчався досвід учителів, що атестувалися.

Чергову атестацію пройшли: Хіміч Т.І. – вчитель початкових класів (9 тариф.р., підтверджено звання «Старший вчитель»), Пилип Д.Я. – вчитель історії і права (присвоєно ІІ кваліфікаційну категорію), Зякун М.М.- вихователь ГПД (присвоєно ІІ кваліфікаційну категорію за умови проходження курсів у 2016 році)

Позачергову атестацію пройшла Іванюк О.М. – вчитель української мови та літератури (присвоєно І кваліфікаційну категорію)

24 учні 2-6 класів взяли участь і стали дипломантами Всеукраїнського математичного конкурсу «Кенгуру». Координатор: Ребрик Н.В.

1 сертифікат і 4 Дипломи отримали учні у Міжнародному природничому конкурсі «Геліантус». Координатор гри: Біла М.І.

Цілеспрямовано здійснювалася позакласна робота, гурткова робота, що забезпечувало мотивацію учнів у навчанні. Учні школи займаються у різних гуртках: «Рідний край», «Умілі ручки», «Юний художник», «Мальви» РБДТ, «Літературне краєзнавство» РБДТ, «Чарівні ручки».

Добре себе показали гуртківці під час огляду худ. самодіяльності (І місце) – кер. гуртка «Мальви» - Іванюк О.М.

Участь у соціальному проекті: «Майбутнє Землі у наших руках» теж вдала – І місце – вчитель біології, педагог-організатор Біла М.І.

ІІІ місце отримали за участь у конкурсі «Вторинне життя сміття»- педагог-організатор Біла М.І.

Отримали Грамоту за активну участь у конкурсі «Воскресни, писанко!»

· Проведено перевірочних контрольні роботи у 5 та 9 класах з математики та української мови в кінці семестрів;

· Проведено шкільні предметні олімпіади за графіком (І тур), взяли участь у ІІ турі предметних олімпіад (Повшик Богдана - ІІІ місце з укр.мови - вчитель Маргітич О.І.)

· Вивчався стану викладання історії, права, географії, української мови та літератури, роботи ГПД.

· Районна перевірка стану викладання української мови

· На кінець навчального року було перевірено виконання вчителями навчальних програм.

· Усі матеріали внутрішкільного контролю узагальнено в довідках і наказах по школі.

· Робота висвітлюється на сайтах школи.

Отже, слід зазначити, що методична робота у 2015/2016 н.р. проводилася на достатньому рівні.

На початок 2015-2016 н.р. в школі навчалося 113 учнів

На кінець ІІ семестру 2015-2016 н.р. в школі навчалося 108 учнів

Закінчили ІІ семестр (оцінювалися 91 учень): початковий рівень –33

середній рівень – 19

достатній рівень –20

високий рівень – 7

Не оцінювалися: учні 1 класу - 17 учнів

У 2015/2016 навчальному році всі учні атестовані.

15 учнів школи нагороджено Похвальними листами.

11 випускників отримали Свідоцтва, з них 1 учень – Макарусь Олексій Дмитрович отримав Свідоцтво особливого зразка.

Всі випускники 2016 року охоплені навчанням. Вони займаються в училищах, технікумах, коледжах та ЗОШ І-ІІІ ст.

З метою вдосконалення навчально-виховного процесу, підвищення методичного, фахового та загальнокультурного рівня членів педагогічного колективу, сприяння творчим пошукам учителів та у відповідності до нормативних документів про освіту, рекомендацій районного методичного кабінету, плану роботи школи,

НАКАЗУЮ:

1. Педагогічному колективу протягом 2016-2017 навчального року продовжити роботу над вирішенням науково-методичної проблеми «Формування особистості учня, виявлення його нахилів, талантів в процесі навчання, виховання і саморозвитку».

2. Створити у школі такі методичні об'єднання:

Вчителів-класоводів(керівник Хіміч Т.І.)

Вчителів гуманітарно- естетичного циклу(керівник Іванюк О.М.).

Вчителів природничо-математичного циклу(керівник: Митровці Г.І.);

Класних керівників(керівник: Димова Ю.В.).

3. Провести 4 методичні тижні:

І. ЖОВТЕНЬ: Обговорення і затвердження плану роботи методоб’єднань .

ІІ. ГРУДЕНЬ: Раціональна організація навчальної праці учнів як засіб підвищення ефективності навчання та якості знань.

Відкриті уроки: згідно графіка

ІІІ. ЛЮТИЙ: Виховний потенціал уроку як чинник підвищення якості навчально-виховного процесу. Як зробити урок джерелом радісної натхненної праці учнів.

Відкриті уроки: згідно графіка

ІV. квітень: Обмін досвідом, організація повторення навчального матеріалу та підготовка до ПДА . Підведення підсумків методичної роботи.

4. Організувати проведення шкільних предметних олімпіад.

5. Всім учителям оформити портфоліо або творчі папки з проблемного питання.

Охопити курсовою перепідготовкою вчителів: Зякун М.М., Білу М.І.

6. Організувати вивчення системи роботи вчителів, що атестуються у поточному навчальному році, сприяти розповсюдженню педагогічного досвіду кращих учителів школи. Проатестувати Балега М.В., Димову Ю.В., Радченко Я.І.(чергова атестація); Лендєл Г.В.(позачергова )

7. Основною індивідуальною формою підвищення професійної майстерності педагогів вважати самоосвіту. Систематично проводити методичний інструктаж, огляд педагогічної преси. Всім учителям виписати фахові газети та журнали.

8. Залучати всіх учителів школи до роботи в районних методичних об’єднаннях.

9. Практичному психологові спільно з класними керівниками організувати роботу допомога батькам із проблеми «Роль сім'ї у вихованні дітей».

10. Провести анкетування вчителів з питання покращення методичної роботи в школі.

Директор школи: Балега М.В